Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2014 22:15 - Откровен сатанизъм в България и ЕС
Автор: ellahikari Категория: Новини   
Прочетен: 2087 Коментари: 0 Гласове:
0



БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗВЪРТЯ И ГЛАСУВА "ЗА" ШИСТОВОЯ ГАЗ Автор: kolevm38  
image България се извъртя и гласува "за" шистовия газ България шокира Съвета на министрите в ЕС като гласува „за” фракинга на шистов газ. Това е сторила екоминистърката Искра Михайлова в края на декември, за което не са изнесени никакви информации пред медиите у нас.

Така страната ни се обърна на 180 градуса по проблема, тъй като ние бяхме сред най-твърдолинейните противници на метода фракинг при добива на шистов газ. С това гласуване ние угаждаме на Великобритания и Румъния, които искат улеснена процедура за проучванията за наличие в земните недра на този тип газ.
Разкритието за пълния обратен завой в позицията на България е на съпредседателя на партия „Зелените”Борислав Сандов. Пред агенция ПИК той обясни:

„В Евродирективата за ОВОС (оценка за въз
действието върху околната среда - б.р.) се задължава всеки сондаж за търсене на шистов газ да подлежи на задължителна такава оценка. Това създава доста затруднения за сондажите, но и дава гаранции, че зорко се следи всеки един сондаж като потенциално опасен, тъй като реално има доказателства за това нещо.”

Този текст от Евродирективата за ОВОС, след като е минал през комисията в Европарламента, е бил гласуван в Съвета на министрите. С нашия глас „против” реално текстът е отпаднал.

Учудващото е, че сегашните управляващи от БСП и ДПС, както и екоминистър Искра Михайлова бяха с категорични позиции по този въпрос, но с обратен знак – да има ОВОС.

Румънското общество, което активно протестира срещу проучванията за шистов газ в страната са дълбоко разочаровани от новата позиция на страната ни.

„В случая ние с това гласуване сме удовлетворили желанията на Великобритания, която най-силно натискаше този текст от директивата да отпадне. Там има обществено недоволство срещу сондажите за шистов газ и затова гледат да опростят процедурата.

За пореден път страната ни доказа, че е непредвидим играч. Тъй като рязко сменя позицията си, очевидно в услуга на чужди интереси. /pik.bg


 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 371731
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031